DAVETLİ KONUŞMACILAR

  Vadims Bartkevics, University of Latvia, Letonya

Dr. Bartkevics,  yüksek lisans ve doktora derecelerini “University of Latvia”da Analitik Kimya alanında sırasıyla 2000 ve 2005 yıllarında aldı. Halen aynı üniversitede Profesör olarak çalışmaktadır. Dr. Bartkevics, Gıda Güvenliği Enstitüsü’nde (Institute of Food Safety, Animal Health and Environment “BIOR”, Riga, Latvia ) Kimya Laboratuvarları Birim Başkanı olarak çalışmaktadır. Scopus verilerine göre 175 yayınlanmış makalesi bulunmakta ve H indeksi 32 olan Dr. Bartkevics, gıda ve gıda ile temas eden malzemelerin analizleri, bu konuda yeni tekniklerin geliştirilmesi gibi konularda çalışmakta olup, uluslararası dergi editörlüğü ve  7 adet patenti bulunmaktadır. Dr. Bartkevics, halen Gıda Güvenliği Enstitüsü’nde (Institute of Food Safety, Animal Health and Environment “BIOR”, Riga, Latvia ) ve “University of Latvia”da çalışmaktadır.

  Cesur Çaça,Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), Türkiye

1979 Mardin doğumlu, Eskişehir Üniversitesi İktisat Fakültesi Mezunu. İş hayatına ilk olarak 1998 yılında medya sektöründe, ekonomi gazetecisi olarak başladı. Ulusal medyada ekonomi programları hazırlayıp sundu. Televizyon ve ekonomi dergilerinde Haber Müdürü, Yazı İşleri Müdürü vb. görevleri yürüttü. Fransa’dan Çin’e, Almanya’dan Hong Kong’a kadar 24 ülkeye giderek “Yatırım Fırsatları” kapsamında ekonomi raporları hazırladı. Atv, Star gibi yayın kuruluşlarında çalıştıktan sonra 2016 yılından sonra plastik sektörünün Türkiye’deki marka sivil toplum kuruluşu PAGEV’de Başkan Danışmanı oldu. Danışmanlık görevinin ardından PAGEV Kurumsal İletişim Direktörü olarak işe başladı ve halen devam ediyor. Medya sektöründen, plastik sektörüne geçiş yaptıktan sonra sektörün markalaşma çalışmalarında etkin projeler yürüttü. Çevresel kirlilik başta olmak üzere kamuoyunu nezdinde birtakım algısal sorunlar yaşayan Türk Plastik Sektörünün, doğru imaja kavuşması için kreatif projelerin yürüttü. “Plastiğin Doğada Yeri Yok, Yaşamımızda Yeri Çok-İşi Çok” reklam filmi ve benzeri çalışmalar ile ulusal televizyonlarda milyonlarca insana; plastiklerin yaşamı kolaylaştırdığını, ekonomiye katkı sunduğunu ve aynı zamanda karbon ayak izini düşüren çevreci malzemeler olduğuna dair projelere imza attı. Plastiklerin kalp stentlerinden protez bacaklara, uçak ve otomobillerin hafiflemesinden, gıdaların israf olmasının önüne geçen ambalajlara ve inşattan tarıma kadar hayatın her alanına değer kattığına dair algıyı güçlendirecek yurt içi ve yurt dışı çalışmaları organize etti. PAGEV Uluslararası Plastik Kongreleri, Seminer ve toplantılarında konuşma ve sunumlar yaptı. İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, Gaziantep Sanayi Odası gibi ülkenin önde gelen sanayi kuruluşlarının PAGEV ile sektörel iş birliklerinin arttırılması için organizasyonlar üstlendi. Türkiye’de, plastik sektörünün markalaşması ve imajın doğru şekilde anlaşılması için sanayicilerle yürüttüğü çalışmalarla eş zamanlı olarak Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere PAGEV’in kamu ile ilişkilerindeki toplantılara “Başkan Özel Temsilcisi” sıfatıyla katıldı. PAGEV’deki görevinin yanında TOBB Plastik Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisi Başkanı Danışmanı olarak TOBB’da kimya sektörüyle ilgili konuları Meclis’teki toplantılara Gözlemci olarak katılıp, sektörel gelişimi yakından takip etti. Gaziantep’teki plastik sanayinin gelişimini hızlandıracak adımların atılması kapsamında T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan, “Takdir Yazısı” aldı. Ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden, sektörel gelişime ve Türkiye’nin, komşu ülkelerle ilişkilerinin güçlenmesine sağladığı destek kapsamında “Takdir Plaketi” almaya hak kazandı.

  Mevlüt ÇETİNKAYA, PETKIM Petrokimya Holding A.S., Türkiye

Dr. Mevlüt Çetinkaya Anakara’da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde Doktorasını tamamladı. 1982 Yılında başladığı Petkim’de 1 Ağustos 2024 itibariyle emekli oldu. Halen Socar Türkiye Rafineri PETROKİMYA iş birimi Danışmanı olarak  çalışmaktadır. Çeşitli bilimsel araştırma ödüllerine sahip Mevlüt Çetinkaya’nın kitap ve makaleleri bulunmaktadır. Plastik Sektörü Sivil Toplum Kuruluşları ve Ege İhracatçılar Birliğine Yönetim Kurulu Üyelikleri yaptı. Ege Üniversitesinde 46. Madde kapsamında “Sanayi Ekonomisi” dersi vermektedir. Küresel ve Türkiye ekonomisi, Sürdürülebilirlik, Döngüsel ekonomi, kimya, plastik ve petrokimya alanlarında çalışmalar yapmaktadır.

  Gökçe UĞUR ERİNÇ, KORDSA, Türkiye

Dr. Gökçe, 2020’den beri Kordsa Global Teknoloji’de Kimyasallar, Laboratuvarlar ve Kompounding platformunda platform liderliği yapmaktadır. 2004 yılında Sabancı Universitesi’nde Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra 2009 yılında The University of Akron’dan Polimer Bilimi üzerine doktora derecesini almıştır. Sonrasında polimerik malzemeler üzerine çalışmalarını derinleştirmek adına Univesity of California, Merced’de Malzeme ve Biyomalzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünde doktora sonrası araştırmalarına devam etmiş ve kısa süreli eğitmenlik yapmıştır. 10 yıllık akademik kariyerden sonra, bilgi birikimini endustride kullanmak adına 2014 yılında Arçelik Malzeme Teknolojileri, Polimerler ve Kimyasallar bölümüne katıldı. Mevcut ve yeni ürün projelerinde ya da uluslararası projelerde beyaz eşya uygulamaları için alternatif ya da sürdürülebilir polimer malzemelerin geliştirilmesinde çalışmıştır. Kordsa’da ise 30 kişiye yakın ekibiyle lastik güçlendirme, kompaunding, kompozit ve inşaat iş birimleri için mevcut kimyasalların alternatiflerinin ya da daha sürdürülebilir malzemelerin geliştirilmesi üzerine çalışarak, yeni teknolojilerin takibi ve devreye alınması ile Kordsa’nın sürdürülebilirlik hedefleri ve ileri malzeme şirketi dönüşümü doğrultusunda çalışmaktadır.

Attila Levente Gergely, Sapientia University, Romania

Attila Levente GERGELY, Romanya'daki Sapientia Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde doçent olarak görev yapmaktadır. Lisans ve yüksek lisans derecelerini Mekatronik Mühendisliği alanında sırasıyla Sapientia Üniversitesi, Romanya ve Transilvanya Üniversitesi, Brasov, Romanya'dan almıştır. Doktorasını 2014 yılında Akron Üniversitesi, OH, ABD'de Polimer Bilimi alanında tamamlamıştır. Doktora çalışmaları sırasında katyonik polimerizasyon yoluyla yeni termoplastik elastomerlerin geliştirilmesi ve test edilmesi üzerine çalıştı. 2015 yılında, meme kanseri için PEG tabanlı teşhis yöntemleri geliştirmeyi amaçlayan bir NSF SBIR Faz II hibesinde baş araştırmacı olarak görev almıştır. 2016 yılında Romanya'daki Sapientia Üniversitesi'ne katıldı ve burada bir Polimer Laboratuvarı kurdu. Mevcut araştırmaları nanofiber üretimine odaklanmaktadır. Geri dönüştürülmüş PET'ten nanofiber matlar geliştirmek, ilaç dağıtımı için nanofiber bazlı amorf katı dispersiyonlar üretmek ve nanofiber üretim sürecini optimize etmek üzerine çalışmıştır. 

  Gülçin Güloğlu, Güloğlu Plastik, Türkiye

1979'da İzmir'de doğan Gülçin Güloğlu Uğuz, İzmir Özel Türk Koleji'nden mezun olduktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitirdi. Üniversite yıllarında çalışmaya başladığı aile şirketi Güloğlu Plastik'te kariyerine adım atan Güloğlu, pazarlama departmanında başladığı görevine 2012 yılında Genel Müdür olarak devam etti ve şirketi plastik ambalaj sektöründe öncü bir konuma taşıdı. Gülçin Güloğlu, EGEPLASDER, Ticaret Odası, Sanayi Odası ve PAGEV gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif rol almış, Ege Plasder ile Plastik Sektöründe AB İstihdam Projesi ve PAGEV ile “Mutlu Balıklar” projelerine öncülük etmiştir. İzmir Ticaret Odası Çevre Komite Başkanlığı, İzmir TOBB İl Kadın Kurulu Başkan Yardımcılığı ve LİYAKAT Kurucu Başkan Yardımcılığı görevlerinde de bulunmuş, Türkiye'nin en büyük bütçeli “kadına karşı şiddet” projesi olan LİYAKAT “4 Woman” AB Projesini başarıyla tamamlamıştır. Güloğlu Plastik, Harvard Üniversitesi Allworld Network tarafından hazırlanan Arabia 500 + Turkey raporunda en hızlı büyüyen 6. şirket seçilmiş ve Gülçin Güloğlu, Harvard Üniversitesi Allworld Network Girişimcilik Eğitimi programına katılmıştır. Halen LİYAKAT Başkanlığı, EGEPLASDER Yönetim Kurulu Üyeliği ve TOSBİ Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerine devam eden Gülçin Güloğlu, iş dünyasında kadınların güçlenmesi ve plastik sektöründe sürdürülebilirlik konularında projeler geliştirmeye devam etmektedir.

  Hidayet Mazı, Gaziantep Üniversitesi, Türkiye

Prof. Dr. Hidayet MAZI, yüksek lisans ve doktora derecelerini sırasıyla 2000 ve 2006 yıllarında Hacettepe Üniversitesi’nde Polimer Kimyası üzerine aldı. 2007 yılında Gaziantep Üniversitesi’nde göreve başlayan Hidayet MAZI, 2009-2019 yılları arasında Gaziantep Üniversitesi Kimya Bölümü Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüş, 2009 yılından beri de Polimer Kimyası Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmektedir. Hidayet Mazı’nın 15’i SCI olmak üzere toplamda 20 adet yayını, 1 adet patenti, 2 adet kitap bölümü ve uluslararası kongrelerde sözlü olarak sunulmuş 61 adet çalışması mevcuttur. Çalışmalarına toplamda 162 adet atıf almış ve H-Indeksi 7’dir. Uluslararası dergilerde editörlük görevleri devam etmekte olan Hidayet MAZI bugüne kadar TÜBİTAK, KOSGEB ve Bilimsel araştırmalar birimi olmak üzere 7 adet proje yürütmüş ve birçok projede araştırmacı olarak görev almıştır. Bugüne kadar 13 adet yüksek lisans tezi tamamlamış ve hâlihazırda 6 adet yüksek lisans tezi ile 3 adet doktora tezi yönetmektedir. 1997 yılından beri Süper Absorplayıcı Polimerler üzerine çalışmalar yapmakta olan Hidayet MAZI, bugüne kadar ambalaj, geri dönüşüm, bebek bezi, sağlık, masterbatch, tekstil vb birçok sektöre danışmanlık yapmış ve halen yapmaya devam etmektedir. Her türlü polimer üretimi, karakterizasyonu, işlenmesi, nanojeller, ilaç salımı, süper absorplayıcı polimer üretimi ve karakterizasyonu, poliüretan, ambalaj, masterbatch, tekstil vb. birçok konuda çalışmalar yürütmekte olan Hidayet MAZI halen Gaziantep Üniversitesi Kimya Bölümü’nde Prof. Dr. olarak görev yapmaktadır.

  Davide Moscatelli, Politecnico di Milano, Organik Kimya A.Ş., İtalya-Türkiye

Davide Moscatelli,, 2002 yılında Politecnico di Milano'da Kimya Mühendisliği alanında lisans derecesini ve 2006 yılında doktora derecesini aldı. 2005 yılında Yardımcı Doçent olarak pozisyon kazandı ve 2008'den 2020'ye kadar ETH Zürih'te misafir profesör olarak görev yaptı. 2014 yılında bu bölümde Doçent oldu ve 2018'den beri Uygulamalı Fizikokimya profesörü olarak görev yapmaktadır. Halen Politecnico di Milano'da Uygulamalı Fizikokimya dersini veren Davide, Kimya Mühendisliği alanında 150'den fazla lisans tezi, Kimya, Biyomedikal ve Malzeme Mühendisliği alanlarında 160'tan fazla yüksek lisans tezi, Endüstriyel Kimya ve Kimya Mühendisliği alanlarında 20'den fazla doktora tezi yönetti.  Başlıca araştırma ilgi alanları, endüstriyel kimyasal süreçleri analiz etmek ve malzeme sentezini (organik, inorganik ve polimerler) uygulamak için fizikokimya temellerini kullanmaktır. Uygulamalar, kimyasal içerikli endüstriyel süreçler, ileri teknolojiler için polimerler ve inorganik malzemeler ve nanoteknoloji (öncelikle nanoparçacık sentezi) ile ilgilidir. Aktif araştırma alanları, öncelikle biyomedikal ve petrol & gaz uygulamaları için Polimer Reaksiyon Mühendisliği ve Kolloidal Mühendislik alanlarındadır. Davide Moscatelli, uluslararası dergilerde 150'den fazla makalenin ve 20'den fazla uluslararası patentin ortak yazarıdır. Akıllı nanomalzemelerin atık su arıtımı için kullanımında faaliyet gösteren Politecnico di Milano'nun bir spin-off şirketi olan Captive Systems srl'nin kurucu ortağıdır. 2017'den 2022'ye kadar Polimi2040 stratejik planı için Fakülte Komitesi Üyesi olarak görev yaptı. 2020'den 2023'e kadar Araştırma ve Teknoloji Transferinin Kullanımı için Rektör'ün Delegesi olarak görev yaptı. 2018'den beri EASAC Enerji Yönlendirme Paneli üyesidir. Yine 2018’den bu yana Organik Kimya ile Ar-Ge ve İnovasyon Yöneticisi olarak çalışmaktadır.

  Elçin Oğuzhan, Ravago Petrokimya, Türkiye

Elçin Oğuzhan İstanbul’da doğdu. 1998 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Kimya Yüksek Mühendisi derecesini aldı.  1998 senesinde göreve başladığı Tekno Polimer Mühendislik Plastikleri A.Ş’de ( eski adı PolyOne yeni adıyla Avient ) sırasıyla Ar-Ge Mühendisi, Ar-Ge Müdürü, Fabrika Müdürü ve Ülke Müdürü pozisyonlarında çalıştı.  2014 senesinde PolyOne SEM Europe çatısı altında tüm Avrupa fabrikalarının Operasyon Direktörlüğü görevini yaptı.  Çeşitli sertifika ve ödüllere sahip Elçin Oğuzhan’ın ( 5 Modules Leadership Program, LSS Green Belt USA, NextGen Award ) Prof.Dr. Serdar Yaman ile birlikte hazırladığı makalesi bulunmaktadır. ( Thermochimica Acta )  2020 senesinden bu yana  Ravago ailesinde Mühendislik Plastikleri İş Birimi Direktörü olarak görev yapmaktadır.  Çalışma hayatı boyunca plastik malzemelerin geliştirilmesi, geri kazanımı, sürdürülebilirliği ve operasyonel verimlilik arttırılması konularında çalışmalar yürütmektedir.

Sibel Bayıl, Gazianatep Üniversitesi, Türkiye

oç.Dr. Sibel Bayıl, Gaziantep’de doğdu. İlk-orta ve lise eğitimini Gaziantep’te tamamladı. Kimya lisansı, Biyokimya yüksek lisansı hocamız Güneydoğu Kimyagerler Derneği Denetleme Kurulu Üyesi olarak Kimya sektörüne katkı sağlamaktadır. 2007 yılından itibaren Gaziantep Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 2016 yılında ümit vaat eden bilim kadını ödülüne layık görüldü. Özellikle yeşil sanayi, çevresel etkileri en aza indirmek amacı ile sürdürülebilir üretimi destekleyen, doğa dostu bir sanayi dönüşümün sağlanmasında yürüttüğü projelerle Gaziantep sanayisine destek olmaktadır.

  Fahri Özer, Süperfilm, Türkiye

963 yılında Ankara’da doğan Fahri Özer, lisans eğitimini İzmir Ege Üniversitesi Kimyagerlik Bölümü’nde tamamladı. Profesyonel iş hayatına Pilenpak Ambalaj’da başlayan Özer, sırasıyla Baran Ambalaj ve Süper Film Ambalaj’da görev aldı. Süper Film’de 25 yıl geçirdikten sonra, 2021 yılının başından itibaren Genel Müdür olarak görevini sürdürmektedir. Yıllar boyunca çeşitli sektörel kuruluşlarda aktif görevler üstlenen Fahri Özer,  şu anda Türkiye Esnek Ambalaj Sanayiciler Derneği’nde Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Türkiye Ambalaj Sanayiciler Derneği’nde Denetim Kurulu Üyesi, TOBB Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisi Başkan Yardımcısı ve TOBB Ambalaj Sanayi Meclisi üyesidir. 36 yıl boyunca Esnek ambalaj sektöründe çalışan Fahri Özer’in birçok patenti, endüstriyel makalesi ve konuşması bulunmaktadır.

  Melvin A. Pascall, Gıda Bilim ve Teknolojisi Bölümü, Ohio State Universitesi, ABD.

Dr.Pascall,  yüksek lisans ve doktora derecelerini Ohio State University Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü’nden sırasıyla 1991 ve 1995 yıllarında aldı. 1997-2002 yılları arasında Gıda ve İlaç Dairesinde (FDA, ABD) çalıştıktan sonra 2002 yılından itibaren Ohio State University’de çalışmaktadır. Gıda ambalajları, Aktif Ambalajlama ve raf ömrü, yenilebilir ambalajlar, polimerik ambalajlar gibi konulularda çalışmaları bulunmaktadır. Dr. Pascall’ın şu ana kadar 61 adet SCI kayıtlı uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış makalesi ve bu bilimsel yayınlarına yapılmış 962 atıfı (h-index:19), yayınlanmış 1 kitabı, 12 kitapta bölüm yazarlığı bulunmaktadır. Dr. Pascall 5adet SCI kayıtlı uluslararası bilimsel dergilerde editörlük-baş editörlük yapmaktadır. Dr. Pascall, yürüttüğü bilimsel çalışma ve projelere ilaveten Eastman Chemicals, Crown Technologies, Blue Chip Group of Companies, SUPERB Sealing Solutions, MicroShield 360, PPG Industries, Birchwood Farms, GuRoux Brands Company gibi şirketler ile ortak projeler tamamlamış ve yürütmektedir. Kendisine ait 4 det patenti mevcut olup halen Ohio State University’de çalışmaktadır.

 Halil İbrahim Uğraş, Gedik Üniversitesi, Türkiye

Dr. Halil İbrahim Uğraş, 1975 doğumlu olup, liseyi 1990 yılında Gaziantep lisesinde tamamlamıştır. Sırasıyla Balıkesir Üniversitesi, Giresun Üniversitesi ve Düzce Üniversitesinde görev yaptıktan sonra geçtiğimiz yıl itibarıyla İstanbul Gedik Üniversitesinde Görev yapmaktadır. Hali hazırda Gedik üniversitesi mühendislik fakültesi dekanı ve üniversite rektör yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Düzce üniversitesinin 2016 yılında ihtisas üniversitesi seçilmesi üzerine geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanında ihtisaslaşma koordinatörlüğünü Dr. Halil İbrahim Uğraş yürütmüş ve özellikle takviye edici gıdaların yerlileştirilmesi ve standardizasyonu konularında aktif çalışmalar yürütmüştür. Hali hazırda bu alanda birçok formülasyon ve ürünün geliştirilmesine üretilmesine katkı sağlamıştır. Dr. Halil İbrahim Uğraş akademisyen olarak birçok öğrenci yetiştirmenin, ulusal ve uluslararası birçok makale yayınlamanın yanı sıra kendisine hedef olarak ülkemizin ithal ettiği kimysalların yerlileştirmesini seçmiştir. Dr. Halil İbrahim Uğraş ülkemizin ilk 500 sanayi kuruluşu listesinde yer almış olan Realkom Tekstil ile birlikte denim tekstil (kot kumaşı) kimyasallarının yerlileştirmesi amacıyla Düzce 1.OSB de Denim Chemical isminde bir fabrika kurmuştur. Bu fabrikada halen 40 ın üzerinde kimyasal üretimini başarıyla gerçekleştirmektedir. Bunlara ek olarak ayrıca yine ithal kimyasal üreten iki fabrikanın kuruluşuna destek olmuştur. Hali hazırda kendi geliştirdiği kimyasalların yatırımının yanı sıra, 5 ayrı firmaya akademik danışmanlık desteği vermeye devam etmektedir.

  M. Atilla Taşdelen, Yalova Üniversitesi, Türkiye

Dr. M. Atilla Taşdelen, 1979 yılında Gaziantep’te doğdu. İlk-orta ve lise eğitimini Gaziantep 100.Yıl ilköğretim okulu ve Bahattin Bayraktar Lisesinde tamamladı. Lisans eğitimini Ege Üniversitesi, Kimya Bölümü’nde 2000 yılında, yüksek lisans ve doktora eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Polimer Bilim ve Teknolojisi Anabilim Dalından 2003 ve 2008 yılında tamamlamıştır. Dr. Taşdelen 2010 yılında doktora öğretim görevlisi olarak Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümünde göreve başlamıştır. Aynı bölümde 2013’te Doçent ve 2018 yılında Profesör kadrosuna atandı ve halen Yalova Üniversitesinde akademik ve bilimsel çalışmalarını sürdürmektedir. Çalışma konuları polimer sentezi ve uygulamaları, yeni nesil polimerizasyon teknikleri, fonksiyonel polimerler ve nanomalzemeler, polimer geri dönüşümü, polimer işleme gibi birçok alanı kapsamaktadır. Yapmış olduğu nitelikli bilimsel çalışmalarından dolayı 2011 yılında Feyzi AKKAYA Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Fonu (FABED) Üstün Başarı Ödülü, 2012 yılında TÜBİTAK Teşvik Ödülü, 2014 yılında Bilim Kahramanları Derneği Yılın Genç Bilim İnsanı Ödülü, 2016 yılı ODTÜ Mustafa Parlar Vakfı Araştırma Teşvik Ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca 2017 yılı Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (TÜBA-GEBİP) Ödülü ve İslam Ülkeleri İş birliği Teşkilatı Bilim ve Teknoloji Birliği Kurulu (COMSTECH) tarafından 2017 Yılı Bilim ve Teknolojide Mükemmeliyet Ödülüne layık görülmüştür.






ANAHTAR KELİMELER

Polimer

Geri Dönüşüm

Polimer Endüstrisi

Malzeme Bilimi

Polimer Uygulama Alanları

Malzeme Kimyası

 

BİZE ULAŞIN

   info.iscmp@gmail.com

   polimerkongresi